Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2017, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sony predstavio novi 4K smartfon (VIDEO)

Dok ljudi još koriste Full HD televizore i monitore, kompanija “Sony“ priprema već drugu generaciju 4K smartfona.

Perjanica u ponudi mobilnih telefona u 2017. godini će vjerovatno biti aparat sa kodnim imenom Sony Yoshino, koji će biti predstavljen na izložbi MWC 2017.

Model će imati 5.5-inčni 4K displej (3840x2160 piksela), procesor Snapdragon 835, RAM memoriju od 4 ili 6 GB LPDDR4 i jedan od najboljih modula kamere.

Za snimanje će biti odgovoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Sony IMX400 koji je u stanju da obezbijedi kvalitetne fotografije i video-snimke u svim vremenskim uslovima.

Međutim, kompanija ne planira da se fokusira samo na najbolji telefon u klasi, već će ponuditi još četiri modela: Soni BlancBright, Sony Keyaki, Sony Hinoki i Sony Mineo.

Očekuje se da Sony Hinoki radi na istoj hardverskoj platformi, dok će imati QuadHD displej rezolucije 2560x1440 piksela.

Preostala tri modela biće zasnovana na MediaTek čipovima, dok će vrhunski kvalitet slike biti obezbijeđen za najviši segment.

Podsjetimo se da je tokom 2016. godine Sony iznenadio publiku predstavljajući prvi smartfon sa 4K rezolucijom — Xperia TM Z5 Premium.

Prošlogodišnji model, ipak, nije mogao uvijek da se nosi sa opterećenjem jer procesor Snapdragon 810 nije mogao da obezbijedi nesmetan rad igrica i aplikacija u tako visokoj rezoluciji. Većinu vremena model je radio u niskoj rezoluciji, a obećani 4K se uključivao samo za video-plejer i galerije.

(sputniknews.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.