Soni Vinsent u SKC-u

Izvor: Blic, 15.Mar.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soni Vinsent u SKC-u

Jedan od rodonačelnika njujorše pank scene Soni Vinsent održaće koncert 27. marta u Living rumu SKC-a. Soni Vinsent

Vinsent je sa sastavom Testors nastupao u čuvenim klubovima "Max's Kansas City" i "CBGB".

Već posle godinu dana postojanja, njihovu karijeru je 1977. usporio Sonijev šestomesečni boravak u maloletničkom zatvoru zbog "uništavanja gradske imovine i posedovanja droge".

Bend je konačno 1980. izdao prvi singl "Time is Mine/Together”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali je zbog niza incidenata Vinsent završio u mentalnoj bolnici na "posmatranju i lečenju".

Između ostalog, muzičar se tokom nekog gostovanja na radiju potukao sa Lenijem Kejom, gitaristom "Patti Smith Group", a onda je tokom jednog koncerta na bini upalio vatru koja je izmakla kontroli i aktivirala protivpožarni sistem u dvorani koji je poprskao bend, publiku i opremu.

Vinsent se 1981. godine odselio u Mineapolis gde je osnovao bend "Sonny Vincent And The Extreme", ali je i tu hapšen zbog neposedovanja vozačke dozvole i neoprezne vožnje, posedovanja droge, napada na policiju i opiranja hapšenju. Završio je osam meseci u zatvoru.

Sa Bobom Stinsonom iz kultnog američkog sastava "The Replacements" 1986. je osnovao je kratkotrajni bend "Model Prisoner".

Tokom karijere Vinsent je bio najproduktivniji sa bendom Shotgun Rationale sa kojim je objavio albume "Who Do They Think They Are?” (’90.), "Beyond Rebellion” (’92.) i "Roller Coaster” (’93.).

Na poslednjem albumu u nizu gostovali su i nekadašnji članovi "Velvet Undergrounda" Morin Taker i Sterling Morison, kao i gitarista "Studžisa" Skot Ešton.

Snimio je i samostalne albume "Hell's Kitchen” (2001), "The Good, the Bad, the Ugly” (2003) i "Soul Mates” (2004).

Početak koncerta najavljen je za 22 časa.

Karte u pretprodaji koštaju 1.000 dinara i mogu se kupiti na šanku Living ruma SKC-a i u pabu Brod (29. novembra 36).

Na dan koncerta cena karte biće 1.200 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.