Šon Koneri danas slavi 80. rođendan

Izvor: Blic, 25.Avg.2010, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šon Koneri danas slavi 80. rođendan

Slavni glumac Šon Koneri, koji je proglašen za "najvećeg živog Škotlanđanina", puni danas 80 godina.

Mada se njegova karijera proteže na 56 godina, ostaće zapamćen po ulozi Džejmsa Bonda, koju je odigrao u sedam nastavaka čuvenog filmskog ostvarenja.

Rođen u Edinburgu 1930, Koneri je na početku svog radnog veka obavljao razna zanimanja. Bio je mlekadžija, mornar, pozirao slikarima i glancao mrtvačke kovčege pre nego što je otkrio čari glume, radeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao pomoćni radnik u jednom pozorištu.

Nakon nekoliko manjih uloga, Koneri je 1962. izabran da glumi tajnog agenta 007, u prvom od filmova o Džejmsu Bondu - "Doktor No" i odmah stekao svetsku slavu.

Među ostalim zapaženijim ulogama ostvario je u filmovima "Gorštak", "Nesalomivi", koji mu je 1987. godine doneo Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu, i "Ime ruže" za koji je godinu dana ranije nagrađen BAFTA nagradom.

Šarmanti glumac je nedavno izjavio da za svoju dugovečnost može da zahvali supruzi Mišlin, a da bi, što se snimanja tiče, to morala da bude "ponuda u mafijaškom stilu" koju ne bi nikako mogao da odbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šon Koneri danas slavi 80. rođendan

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2010

Slavni glumac Šon Koneri, koji je proglašen za "najvećeg živog Škotlanđanina", puni danas 80 godina...Mada se njegova karijera proteže na 56 godina, ostaće zapamćen po ulozi Džejmsa Bonda, koju je odigrao u sedam nastavaka čuvenog filmskog ostvarenja...Rođen u Edinburgu 1930, Koneri je na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.