Sombor grad trkača (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2018, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor grad trkača (AUDIO)

Somborski atletsko rekreativni klub Somaraton ima dugu tradiciju i broji više od 200 članova, a u njemu svoje mesto pod suncem mogu naći svi somborski trkači.

Za sedam meseci zajedno su istrčali više od 3.000 kilometra, a, kako kažu, to je razdaljina od Sombora do Kuvajta. Članovi atletsko rekreativnog kluba Somaraton iz Sombora jubilarni 100. zajednički trening trkačke lige obeležili su na poseban način: uz tortu i dodelu medalja za najredovnije i najbržre trkače.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Arpad Šarkezi je u 54. godini počeo da se bavi trčanjem, a danas na spisku ima 95 istrčanih polumaratona i 11 maratona.

"U klubu nas je bilo sve više, pa smo došli na ideju da organizujemo zajednički trening kako bismo se lakše dogovarali o zajedničkim aktivnostima, kao i da bismo na taj način promovisali trčanje kao sport", kaže Šarkezi.

Damir Marković, predsednik atletsko rekreativnog kluba "Somaraton", sa ponosom ističe da se u klubu najviše ceni prisutnost trkača, a kada je reč o brzini trčanja, imaju posebne tabele.

"Suština zajedničkog treninga i Trkačke lige Somaraton"je da se okupimo i trčimo zajedno, a time motivišemo druge da nam se pridruže", kaže Marković.

Trkačka liga Somaraton održava se svake subote na gradskom hipodromu u Somboru, a okuplja više od 40 trkača po kolu i predstavlja veliki trkački pokret koji raste iz dana u dan.

"Trudim se da budem što redovnija, a zajedničko druženje nam mnogo znači", kaže Danica Grujić Firanj i dodaje da u prvom planu nisu rezultati već je to prijateljstvo između trkača.

"Veoma je teško individualno se baviti ovim sportom, te sam stoga postao član kluba Somaraton jer je u društvu trkača lakše napredovati", kaže Josip Majur i dodaje da članovi imaju mogućnost da trče i da se takmiče i na kraćim distancama od maratona, te imaju priliku da se bave trčanjem u skladu sa svojim mogućnostima i ciljevima.

Trkači kažu da ne postoji nemoguće, a trčanje je za neke postalo sastavni deo života, dok se na ulicama Sombora iz dana u dan može videti sve više trkača.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.