Izvor: B92, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor: Zasedanje na ulici

Sombor -- Odbornici SRS i SPO u Somboru danas održali vanrednu sednicu Skupštine opštine na ulici zbog sukoba oko kreditnog zaduženja opštine.

Vanredna sednica, kojom je predsedavala Divna Babić iz Srpske radikalne stranke, imala je jednu tačku dnevnog reda, a to je stavljanje van snage odluke SO Sombor o kreditnom zaduženju opštine od četiri miliona evra za rekonstrukciju Ulice kralja Petra, u kojoj je i održana sednica.

Otvarajući sednicu, advokat Miodrag >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sekulić, koji je pre nekoliko meseci smenjen sa funkcije predsednika SO Sombor, rekao je da je cilj vanredne sednice SO da građani Sombora čuju ko "muti" oko kreditnog zaduženja opštine.

Šef Odborničke grupe SRS-a u lokalnom parlamentu Stevan Kesejić nazvao je lokalnu vlast "tajkunsko-švalerskom mafijom" koja je, kako je rekao, obmanjujući odbornike sačinila štetan ugovor s firmom sa Devičcanskih Ostrva o rekonstrukciji glavne ulice u Somboru.

Odbornici SRS i SPO, s 21 od 61 odbornika lokalnog parlamenta, od pre mesec dana, kada su napustili sednicu SO Sombor, čine opoziciju. Oni su nezadovoljni time što predsednik SO Sombor Veljko Stojnović odbija da na dnevni red skupštine uvrsti tačke dnevnog reda, koje je predložila ta odbornička grupa.

Među tim predlozima su opoziv odluke SO Sombor o kreditnom zaduženju opštine od L.A. Igl Internešenal sa Devičanskih Ostrva i smena Stojnovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.