Somalija: Ubijena 62 pripadnika Al-Šababa

Izvor: B92, 17.Dec.2018, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalija: Ubijena 62 pripadnika Al-Šababa

Mogadiš -- Afrička komanda SAD saopštila je da je u šest vazdušnih napada u Somaliji ubijeno 62 pripadnika ekstremističke, pobunjeničke grupe al-Šabab.

U saopštenju Afričke komande navodi se da je američka vojska izvršila četiri napada 15. decembra, u kojem su 34 osobe ubijene, a da je drugi, u kojem je 28 osoba poginulo, izvršen 16. decembra, prenosi AP.

U napadima nije povređen nijedan civili, navodi se u saopštenju i dodaje da su oni izvršeni uz blisku saradnju sa vladom Somalije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Somaliji američki avioni ubili 60 džihadista

Izvor: Mondo, 17.Dec.2018

Najmanje 62 pripadnika džihadističke grupe Al Šabab ubijeno je tokom vikenda u šest vazdušnih napada u Somaliji, saopštila je američka vojska...Foto: Youtube/screenshot/US Military Power ilustracija..Kako se navodi u saopštenju, među ubijenima u napadima, koji su izvedeni u koordinaciji sa vladom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.