Somalija: 150 mrtvih u napadu drona SAD

Izvor: B92, 07.Mar.2016, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalija: 150 mrtvih u napadu drona SAD

Mogadiš -- Više od 150 ljudi ubijeno je u napadu američkog drona na Al Šabab u Somaliji, navode zvaničnici SAD, prenosi BBC.

Svi ubijeni su članovi terorističke grupe, navodi Pentagon.

Portparol Džef Dejvis kaže da je napadnut kamp za obuku u kojem je pripreman „veliki napad“.

„Znamo da su nameravali da napuste kamp i predstave ozbiljnu pretnju za SAD i snage Afričke unije“, kaže Dejvis, navodeći da je prema prvim procenama ubijeno više od 150 terorista.

Napad je izvršen u subotu, 195 kilometara severno od Mogadiša, glavnog grada Somalije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Somalija: Ubijeno više od 150 ekstremista

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2016

Više od 150 ekstremista grupe Al Šabab poginulo je u vazdušnom napadu američkog drona u Somaliji, saopštio je Pentagon...Portparol Pentagona Džef Dejvis izjavio je da je u napad izveden na kamp za obuku, u kojem su ekstremisti planirali napad "velikih razmera", preneo je Bi-Bi-Si (BBC)..."Mi znamo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.