Šolja od engleskog porcelana procenjena na 9.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2010, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šolja od engleskog porcelana procenjena na 9.000 evra

LONDON -

Jedna okrnjena šolja od engleskog porcelana, stara više od dva veka, biće izneta na aukciju po ceni od 9.000 evra.

Oštećena šolja sa dve naprsline smatra se jedinstvenim antikvitetom koji će privući veliko interesovanje kolekcionara. Porcelanska šolja stara je tačno 235 godina i predstavlja primerak jednog od prvih porcelanskih proizvoda poznate manufakture u Lovstoftu, u Safoku u Engleskoj.

Organizatori aukcije ne savetuju da se u šolju sipa kafa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili čaj i ističu da je njena vrednost pre svega u činjenici da ima očuvanu ručicu.

Šolju je oslikao čuveni umetnik Robert Alen i na njoj se nalazi crtež koji predstavlja scenu iz ruralnog života, odnosno seljaka koji obrađuje polje. Delikatni crtež izuzetne lepote urađen je veoma tankom četkicom, piše list Dejli mejl.

Uprkos naprslina i oštećenja, šolja bi na aukciji koja će se održati iduće sedmice u Lovestoftu trebala da dostigne cenu od 7.500 funti (8.975 evra), navodi isti dnevnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kakvog je ukusa čaj iz šoljice od 9.000 evra

Izvor: Mondo, 12.Jul.2010, 04:28

Jedna okrnjena šolja od engleskog porcelana, stara više od dva veka, biće izneta na aukciju po ceni od 9.000 evra.

Nastavak na Mondo...

9,000 evra za šolju staru dva veka

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jul.2010

Jedna okrnjena šolja od engleskog porcelana, stara više od dva veka, biće izneta na aukciju po ceni od 9.000 evra...Oštećena šolja sa dve naprsline smatra se jedinstvenim antikvitetom koji će privući veliko interesovanje kolekcionara...Porcelanska šolja stara je tačno 235 godina i predstavlja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.