Šolc neće sa Putinom? Uskoro konačna odluka

Izvor: B92, 27.Jun.2022, 09:38

Šolc neće sa Putinom? Uskoro konačna odluka

Elmau -- Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da će uskoro doneti odluku da li će učestvovati na samitu Grupe 20 u Indoneziji u novembru.

Šolcovo prisustvo je pod znakom pitanja zbog mogućnosti da samitu prisustvuje i ruski predsednik Vladimir Putin.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratiće se putem video poziva liderima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << G7, na samitu u Nemačkoj, prenosi Rojters.

Lideri Grupe sedam najbogatijih demokratija počeli su juče trodnevni samit s ciljem da, kako je najavljeno, povećaju pritisak na Rusiju čije su akcije u Ukrajini stvorile nestašice hrane i energenata širom sveta.

Samitu prisustvuju lideri Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Italije, Kanade i Japana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski se pridružio samitu G7 onlajn

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2022

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pridružio se danas liderima Grupe sedam vodećih svetskih privreda (G7) onlajn tokom samita u Nemačkoj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Putin i Bolsonaro potvrdili nameru da ojačaju partnerstvo dve zemlje

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin i brazilski predsednik Žair Bolsonaro potvrdili su nameru da ojačaju partnerstvo, uključujući proširenje saradnje u poljoprivredi i energetici, prenosi pres-služba Kremlja. „Potvrđena je zajednička namera da se dosledno jača strateško partnerstvo dve zemlje,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.