Šolc: Zapad će nastaviti...

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 10:46

Šolc: "Zapad će nastaviti..."

Ukrajina će nastaviti da dobija naoružanje zapadne proizvodnje i po završetku sukoba, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc.

"U budćnosti ćemo takođe morati da govorimo o garancijama bezbednosti, to je jasno. Te garancije bezbednosti uključuju i pitanje o tome u kakvoj ćemo meri snabdevati Ukrajinu oružjem u budućnosti. Posle rata Ukrajina će biti snabdevena oružjem zapadne proizvodnje“, rekao je Šolc.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu razmatrale te garancije bezbednosti, jer sukob nije završen. Nemački kancelar je dodao da u doglednoj budućnosti Ukrajina neće stupiti u NATO, jer kriterijumi Alijanse podrazumevaju brojne uslove, koje Kijev sada nije kadar da ispuni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.