Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2017, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sokom od višanja protiv grčeva

Ukoliko vas muče grčevi i osjećate bolove u mišićima, naročito poslije vježbanja, pomoć potražite u prirodnom soku od višanja.

Istraživači sa Univerziteta u Vermontu zaključili su da ovaj blagotvorni napitak pomaže organizmu da savlada grčeve i napetost u mišićima. U istraživanju je učestvovalo 14 ispitanika, koji su podjeljeni u dvije grupe. Prva je tri dana prije i četiri dana poslije vježbanja pila ovaj napitak, a ostala mješavinu nekih drugih sokova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Rezultati su pokazali da su dobrovoljci u prvoj grupi imali minimalne bolove u mišićima u odnosu na one iz druge, iako su ulagali isti napor.

Vezana vijest: Sok od višanja: Bez kuvanja do savršenog osvježenja

(Novosti.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.