Šokantno: Hamas dao pilule za smirenje taocima da izgledaju srećno?

Izvor: B92, 05.Dec.2023, 16:38

Šokantno: Hamas dao pilule za smirenje taocima da izgledaju srećno?

Hamas je dao taocima oslobođenim iz zatočeništva sredstva za smirenje pre predaje Crvenom krstu na putu za Izrael.

To su danas izjavili predstavnici Ministarstva zdravlja Izraela pred parlamentarnim komitetom za zdravstvo.

Kako je navedeno, cilj "hamasovaca" je bio da taoci izgledaju smireno, srećno i optimistično iako su bili izloženi fizičkom zlostavljanju i psihološkom teroru tokom više od 50 dana u Pojasu Gaze.

Direktorka odeljenja za ishranu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstvu doktorka Hagar Mizrahi je rekla da je taocima dat klonazepam (rivotril) koji se koristi za anksiozne poremećaje, pored ostalog, prenose izraelski mediji.

Predstavnici Ministarstva nisu otkrili da li je to potvrđeno testovima krvi oslobođenih talaca u izraelskim bolnicama, ili na osnovu njihovog svedočenja.

Porodice talaca koje su se prve obratile odboru su to takođe rekle.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu i još dva člana Ratnog kabineta sastaće se danas sa porodicama talaca koji su još uvek zatočeni.

U napadima na jug Izraela 7. oktobra palestinski ekstremisti predvođeni Hamasom ubili su preko 1.200 ljudi i odveli u Pojas Gaze oko 240 talaca.

Tokom nedavno okončanog sedmodnevnog primirja u ratu oslobođeno je 105 talaca, uključujući 81 Izraelca, 23 Tajlanđanina i jednu Filipinku.

Izraelske vlasti navode da je u Gazi i dalje zatočeno 137 talaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.