Izvor: B92, 28.Jun.2023, 22:16

Šok: Putin gubi rat u Iraku?

Američki predsednik Džo Bajden dodao je novi gaf na svoju rastuću listu gafova.

Bajden je danas rekao novinarima da ruski predsednik Vladimir Putin gubi rat u Iraku, verovatno misleći da ruska vojska gubi rat u Ukrajini.

"Teško je reći, ali on očigledno gubi rat u Iraku", rekao je Bajden odgovarajući na pitanja novinara o ruskom predsedniku, prenosi Skaj njuz.

Ranije ovog meseca, Bajden je zbunio slušaoce kada je, u govoru zagovornicima kontrole oružja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao: "Bože čuvaj kraljicu". Zamenica sekretara za štampu Bele kuće Olivija Dalton kasnije je razjasnila njegovu izjavu, rekavši da je "upravljena nekome u masi". Nije dodala ništa više o tome kome je odgovarao niti šta je podstaklo ovu primedbu.

Inače, Bajden je tek u ponedeljak lično prvi put prokomentarisao neuspelu pobunu Vagnerove plaćeničke grupe u Rusiji, koja je trajala manje od 24 sata. "Zapad nije imao nikakve veze s tim“, rekao je Bajden i dodao da je svom timu za nacionalnu bezbednost dao instrukcije da prati subotnje događaje u Rusiji i da ga izveštava "na sat vremena" i pripremi niz mogućih scenarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.