Šojić iz Laste postaje Pantić

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojić iz "Laste" postaje Pantić

Ako prihvati ponudu, smenjeni izvršni direktor “Laste” Nemanja Tomović biće referent za informacione sisteme u tom preduzeću.

Tomović je tako za kratko vreme od čuvenog Šojića postao još čuveniji Pantić. On je za nepunih godinu dana na svojoj koži osetio šta znači biti i Srećko Šojić, čuveni lik iz “Tesne kože” koji koristi sve pogodnosti koje mu funkcija omogućava, ali i Dimitrije Pantić, koji je s punih 50 godina još uvek mlađi referent.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Tomović, za razliku od Šojića, ne živi filmski scenario, pa je prošle nedelje smenjen zbog bahatog ponašanja i velikih troškova koje je na ime reprezentacije plaćala “Lasta”.

On ima rok od osam dana da odluči da li će prihvatiti ponuđeni posao, ali ako to ne učini, može da računa na otkaz.

- Po zakonu i kolektivnom ugovoru, osoba koja je razrešena dobija ponudu o kojoj treba da se izjasni. Ponuda koju je dobio za nekoliko stepenika je niža od funkcije koju je Tomović obavljao. Privilegije koje je imao kao izvršni direktor, poput službenog automobila i troškova za reprezentaciju, ukinute su mu - kaže za “Blic” Marko Bogdanović, direktor za tehnologiju, kvalitet i ljudske resurse u “Lasti”.

Ako prihvati ponudu, Tomović će biti plaćen oko 50.000 dinara, što je pet puta manje od onoga što je zarađivao.

Tomovića smenio premijer

Smenu Nemanje Tomovića (SNS) zatražio je premijer Srbije Aleksandar Vučić posle pisanja “Blica” o računima za reprezentaciju i troškovima za benzin koje je za Tomovića plaćala “Lasta”. Međutim, osim njega, nadzorni odbor “Laste” smenio je ceo menadžment (ukupno pet direktora).

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.