Šojgu: Stigao je

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 17:16

Šojgu: Stigao je

Rusija i Alžir su posvećeni vođenju nezavisne spoljne politike i odbrani nacionalnih interesa, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Dali smo jasan signal celom svetu da su Rusija i Alžir posvećeni vođenju nezavisne spoljne politike i odbrani svojih nacionalnih interesa, uprkos pritisku Zapada koji je bez presedana", rekao je Šojgu na sastanku sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Alžira generalom Saidom Šanegrikom.

Rusija je zainteresovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Alžir ima vodeću ulogu u sferi bezbednosti u severnoj Africi, rusko Ministarstvo odbrane je spremno da pomogne u povećanju borbenih sposobnosti Oružanih snaga Alžira.

Šojgu je tokom sastanka istakao da je Rusija "uvek podržavala pravo svake zemlje da donosi suverene odluke" o čitavom spektru međunarodnih i domaćih pitanja, posebno onih koja se tiču obezbeđenja nacionalne bezbednosti. Said Šanegrika je istakao da alžirski narod čuva sećanja na odnos Sovjetskog Saveza prema alžirskoj revoluciji 1954. godine, kao i na one "beneficije i pomoć“ koju je Rusija pružala alžirskoj nacionalnoj vojsci za jačanje odbrambene sposobnosti, navodi Ministarstvo odbrane Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.