Softiću novac, iako su znali da nema legitimitet

Izvor: B92, 11.Mar.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Softiću novac, iako su znali da nema legitimitet

Sarajevo -- Sakibu Softiću, kome je legitimitet agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu upravo ova institucija osporila u maju 2016, obećana je isplata 150.000 KM.

Taj novac obećan je na osnovu ugovora o delu koji je potpisan 11. maja 2016. za "obavljanje pravnih poslova i analiza, a u cilju otpočinjanja procesa revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije", objavio je "Avaz".

Pozivajući se na dokumenta u koja je imao uvid, sarajevski list navodi da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šokantno što je u ugovoru koji je sa Softićem potpisao Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA, kao naručilac ovog posla, jasno bilo precizirano još pre godinu dana da treba "utvrditi da li je punomoć izdata agentu u postupku koji je okončan presudom 2007. godine pravno valjana u eventualnom postupku revizije.“

Sve ovo Softić i Izetbegović mesecima su krili od javnosti BiH, prvenstveno od Bošnjaka, koje su ubeđivali da je BiH agent legitiman, te su uredno predali zahtev za reviziju presude, piše "Avaz".

Osim Izetbegovića, ugovor sa Softićem potpisala je i Fadila Memišević, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Pravda za BiH“, koja mu je i isplatila novac, prvo 11. maja prošle godine 30.000 KM, a, kako je precizirano, 120.000 KM po završetku posla.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo otvara predmet o postupanju Softića, Izetbegović znao da nema legitimitet

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Mar.2017, 00:51

Nakon što je Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije, pitanje legitimacije bh. agenta pred Sudom Sakiba Softića izbilo je u prvi plan. Dok iz Suda tvrde da je Softić davno obaviješten da je potrebno njegovo novo imenovanje za zastupnika BiH u tom postupku,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.