Sofra za sve građane

Izvor: Blic, 11.Sep.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sofra za sve građane

Ispred Bajrakli džamije juče je održana Bajramska sofra, povodom velikog muslimanskog praznika. Na bogatoj sofri, koja je bila postavljena duž ulice ispred džamije, gosti su mogli da se počaste sa pitama, mesom, sirevima i raznim drugim poslasticama.

Muslimanski vernici proslavili su juče drugi dan Ramazanskog Bajrama zajedno sa Beograđanima. Proslavu je otvorio muftija Muhamed Jusufspahić i poručio da bi „trebalo sačuvati mir među ljudima”. On je svim vernicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čestitao praznik, i poručio da je lepo pripadati Alahu i biti musliman u Srbiji, u kojoj sa prijateljima, braćom i kumovima se dele i teški i najlepši trenuci.

- Kada nam je Bog u srcu, u srcu nam je svako koga je on stvorio. Treba se truditi da u sebi probudimo ono najhumanije. Ako imamo obrok viška, treba da ga podelimo sa drugim, ako imamo nešto od odeće viška, takođe treba da je podelimno sa drugima koji nemaju - kaže Jusufspahić.

On je pozvao verske zajednice i institucije da ispred svojih zgrada postave po jedan kontejner, kao ispred Bajrakli džamije, u koji će ljudi koji imaju davati višak stvari za one koji nemaju. Proslavi je prisustvovao i ministar vera Bogoljub Šijaković, koji je muslimanskom vernicima čestitao Bajram i poželeo im mir i blagostanje u porodici.

- Ovo je veliki dan kojim se završava mesec Ramazana kojim je počelo objavljivanje svete knjige Kurana, u kojoj se Bog objavio čoveku i pokazao koliko ga poštuje i voli, tako i mi svakog dana treba da se poštujemo i objavljujemo jedni drugima najlepše lice ljubavi - kaže Šijaković. Proslavi u Gospodar Jevremovoj ulici prisustvovali su ministar ljudskih i manjinskih prava Svetozar Čiplić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.