Šofer postao generalni sekretar srpske diplomatije

Izvor: Blic, 05.Feb.2014, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šofer postao generalni sekretar srpske diplomatije

Marko Blagojević, posebni savetnik ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića, postavljen je na mesto generalnog sekretara MSP, iako nema nikakve veze s diplomatijom. Čudna kadrovska politika u MSP: Ivan Mrkić

Prethodno je, kako saznajemo, bio deo rezervnog sastava Jedinice za specijalne operacije i vozač.

Blagojević je, kako saznajemo, u MSP zaposlen pre oko godinu dana na mesto posebnog savetnika ministra. Kako kaže naš sagovornik iz MSP-a, reč je o zaposlenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na ugovor, za koje nije potrebno raspisivanje konkursa.

- Blagojević je završio privatni fakultet, a svojevremeno je bio deo rezervnog sastava Resora državne bezbednosti u okviru Jedinice za specijalne operacije. Pre desetak godina radio je kao vozač direktora Uprave carina Dragana Jerinića - kaže izvor našeg lista.

Postavljenjem na novo radno mesto, Blagojević je dobio i veoma visok diplomatski čin - ministar savetnik, iako do sada nije imao nikakav diplomatski status.

- Reč je o činu koji je odmah ispod čina ambasadora, za šta se većina diplomata bori polovinu radnog veka. Doslovno je napredovao šest pozicija, što se nikada nije dogodilo. Može da se dogodi da neko nagradno preskoči dva stepenika i da sa mesta drugog sekretara napreduje do mesta savetnika, ali ovo je stvarno previše - kaže sagovornik “Blica”. Blagojević je na mestu generalnog savetnika zamenio Slobodana Vukčevića koji je po činu ambasador.

Pročitajte još „Golišave“ do posla po preporuci Nova golišava savetnica u našoj diplomatiji Golišave slike savetnice u Ministarstvu spoljnih poslova Golišava savetnica upisala diplomatsku akademiju na mig jednog od ministara Ministar Mrkić zadovoljan radom golišave savetnice Golišava savetnica je dala otkaz, ali srpska diplomatija je i dalje razgolićena

MSP: Biografija je u pripremi

- Odlukom Vlade Srbije, Marko Blagojević postavljen je na mesto generalnog sekretara MSP. Njegova biografija je u pripremi i biće dostupna u narednih par dana na sajtu MSP - bilo je sve što su u MSP juče za “Blic” želeli da kažu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šofer postao generalni sekretar srpske diplomatije

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2014

BEOGRAD - Marko Blagojević, posebni savjetnik ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića, postavljen je na mjesto generalnog sekretara MSP iako nema nikakve veze s diplomatijom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.