Socijalnu pomoć dao funkcionerima

Izvor: B92, 19.Jan.2014, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalnu pomoć dao funkcionerima

Kuršumlija -- Novica Nešković iz Kuršumlije odrekao se jednokratne pomoći u korist lokalnih funkcionera.

Na ovaj korak se odlučio, zbog, kako kaže, loše socijalne politike u toj opštini. Dok Jovica najavljuje da će se sa porodicom zbog teške situacije odseliti iz Kuršumlije, u Opštini kažu da on nije socijalni slučaj i da neće prihvatiti novac koji želi da im pokloni.

Kada su Jovici Nešković iz Kuršumlije rekli da novca u budžetu nema i da mora još da čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na socijalnu pomoć, on je odlučio da je se odrekne pisanim putem.

"Odlučio sam da tu jednokratnu novčanu pomoć dodelim predsedniku opštine, zameniku predsednika opštine, predsedniku skupštine i zameniku predsednika skupštine. Neka je oni podele na ravne časti. Ja ni ne znam koliki je iznos te pomoći", kaže Jovica Nešković.

Živi sa suprugom, dvoje dece i ocem, čija je penzija Neškovićima jedini prihod. Na neobičan postupak odlučio se kako bi skrenuo pažnju javnosti na socijalno ugrožene.

"Želeo sam da skrenem pažnju i da apelujem na lokalne funkcionere i opštinsku vlast da povedu više računa o ugroženim ljudima. U Crvenom krstu ima 950 ljudi koji se tamo hrane, a nekima je to jedini obrok", priča Jovica.

U opštini odbijaju da prime Jovičin neobičan poklon i kažu da on na socijalnu pomoć nema pravo.

"Kako je mogao da nam je pokloni, kad on i nije dobio socijalnu pomić i sigurno je neće dobiti jer ne ispunjava uslove za dobijanje novčane pomoći. On živi u trosobnom stanu, vozi auto i stalno je u kockarnicama i kladionicama", odovara Radoljub Vidić, predsednik opštine Kuršumlija

Jovici je, kako kaže, u četvrtak javljeno da ode po jednokratnu pomoć, ali taj novac će pokloniti u humanitarne svrhe. Planira da sa porodicom ode iz Kuršumlije i bolji život potraži na drugom mestu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odrekao se socijalne pomoći zbog lokalnih vlasti?

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2014

Novica Nešković iz Kuršumlije odrekao se jednokratne pomoći u korist lokalnih funkcionera. 

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.