Socijalna zaštita obaveza države, a ne dobra volja

Izvor: Beta, 02.Dec.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalna zaštita obaveza države, a ne dobra volja

BEOGRAD, 2. decembra 2014. (Beta) - Zaštitnik gradjana Saša Janković saopštio je u utorak da je socijalna zaštita ljudsko pravo, a pružanje i unapredjenje usluga socijalne zaštite obaveza, a ne dobra volja države, i optužio ministra za rad Aleksandra Vulina za "samovolju na štetu prava gradjana i pravne države".

"Zato niko ne sme samovoljno da menja svrhu sredstava koja su Zakonom o budžetu opredeljena za poboljšanje položaja socijalno ugroženih", naveo je Janković u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je u nedelju da je odlučio da dva miliona evra namenjenih konkursu za nevladine organizacije iz budžeta budu uplaćeni Fondu za lečenje retkih bolesti dece.

"Dužnost resornog ministarstva je da sprovede, i to ne bilo kako već zakonito i pravilno, konkurs za finansiranje aktivnosti kojima se unapredjuje socijalna zaštita u Srbiji, kao i da, ako već uvažava zamerke na rezultate konkursa, utvrdi zbog čega i koga je ishod konkursa takav da je izazvao burnu reakciju javnosti", naveo je ombudsman.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Socijalna zaštita je obaveza države

Izvor: B92, 02.Dec.2014

Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je da je pružanje usluga socijalne zaštite obaveza, a ne dobra volja države...Niko ne sme samovoljno da promeni svrhu sredstava koja su zakonom opredeljena za socijalno ugrožene građane, dodao je on..."Dužnost resornog ministarstva je da zakonito i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.