Socijalisti aktivniji u parlamentu, polemisali sa opozicijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2023, 14:39

Socijalisti aktivniji u parlamentu, polemisali sa opozicijom

Posle nekoliko obraćanja poslanice Socijalističke partije Srbije Dubravke Kralj u Skupštini Srbije oglasio se danas šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomir Lazović koji je prokomentarisao da je dirljivo gledati kako SPS brani vlast.

Gospođo Kralj, dirljivo je gledati kako ovih dana branite vlast, zaista moram da kažem da je ovo jedna novina. Nije se SPS tako javljao u prethodnom periodu. Zaista, nekako gledati kako branite sada i nekako se nudite da ipak ostanete u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlasti, ja bih samo hteo da kažem vama i celoj vašoj grupi da vas niko u opoziciji ni ne želi, rekao je Lazović.

On je poručio socijalistima da ako dođe do pada vlade ne računaju na njih.

Nismo zaintresovani za tu vrstu saradnje. Toliko od mene. Očekujem odgovor, rekao je Lazović.

Kralj je odgovorila da ni SPS ne računa na Zeleno-levi klub.

Uvaženi kolega, mi ne računamo na vas ni u kom slučaju, ali građani Srbije računaju na nas i računaju i na to da će vladajuća koalicija zaštititi njihove interese, konkretno na ovoj sednici interes za nezavisnim pravosuđem, a od građana na vas niko ne računa, odgovorila je Kralj.

U raspravlju se uključio i socijalista Uglješa Marković koji je rekao da mu postaje simpatično da sluša ceo dan kako se svi iz opozicije hvataju za socijaliste ne bi li dobili malo prostora.

Moram da odgovorim svom kolegi da mi je potpuno razumljivo kada pogledam njihov rezultat ostvaren na izborima, da oni jednu osnovnu stvar, koja uključuje bavljenje politikom, ne razumeju. To je da se na vlast ne dolazi na ulici, rekao je Marković.

Marković je dodao da se na vlast dolazi izborima, podrškom koju daju građani.

Zaista mislim da je SPS za 33 godine svog postojanja uvek i isključivo bila tu zahvaljujući ne tako maloj podršci našeg naroda, a očigledno oni znaju zbog čega je to tako, a mogli biste malo da izađete među njih i saznate nešto, rekao je poslanik SPS-a.

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o amandmanima na set pravosudnih zakona, kojih je više od 1.000.

Paunović: Nije istina da sam smenjena sa mesta potpredsednice Skupštine

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović izjavila je da nije smenjena sa mesta potpredsednice Narodne skupštine.

Paunović je u raspravi u Skupštini Srbije rekla da nije tačno da u skupštini pljušte ostavke SPS-a, dodajući da je ostavku podneo samo Zvonimir Stević, a da su sve ostalo novinski napisi i da SPS radi u punom kapacitetu.

Paunović je rekla da je svi zovu da potvrdi informaciju da je smenjena sa mesta potpredsednice Narodne skupštine, ali da to nije istina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.