Sobranje o novoj vladi

Izvor: RTS, 27.Jul.2011, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sobranje o novoj vladi

Parlament Makedonije glasa za novi kabinet mandatara Nikole Gruevskog. Vladu će činiti VMRO-DPMNE i Demokratska unija Albanaca, koji su na junskim vanrednim parlamentarnim izborima osvojile najviše glasova.

Makedonsko Sobranje danas glasa za novi sastav kabineta premijera Nikole Gruevskog. Mandatar Gruevski, lider VMRO-DPMNE, parlamentu je, pre 10 dana, podneo predlog za sastav svog novog kabineta.

Nova vlada biće sastavljena od kadrova njegove partije i Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unije Albanaca, dve stranke koje su na vanrednim parlamentarnim izborima u junu osvojile najviše glasova.

Prema predlogu Gruevskog, u novoj vladi naćiće se 14 već poznatih, i sedam novih imena. Neki ministri će promeniti resore, dok neki zadržavaju dosadašnje.

Svoje resore zadržaće zamenik premijera za ekonomska pitanja Vladimir Peševski, ministar finansija Zoran Stavrevski, ministar za unutrašnje poslove Gordana Jankulovska, ministar za transport i veze Mile Janakievski, za kulturu Elizabeta Kančevska Milevska, za poljoprivredu Ljupčo Dimov i ministar za informatičko društvo i administraciju Ivo Ivanovski.

Potpredsednik zadužen za evrointegracije biće Teuta Arifi, a ministar spoljnih poslova dosadašnji ambasador Makednije u Briselu Nikola Popovski. Dosadašnji zamenik ministara za rad i socijalnu politiku Spiro Ristevski postaće ministar tog resora, dok će za obrazovanje će biti zadužen Panče Kralev.

Ristevski i Kralev su ujedno i najmlađi ministri u kabinetu Gruevskog, koji će u novom sazivu biti i najmlađa vlada Makedonije, od osamostaljenja. Najmlađi ministar nove vlade biće Kralev sa 29, a najstariji ministar bez resora Hadi Nezir sa 59 godina starosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parlament Makedonije danas o novoj vladi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jul.2011

Makedonsko Sobranje danas će glasati o novoj vladi, na čijem čelu će i ubuduće biti dosadašnji premijer i lider najveće političke stranke u zemlji VMRO-DPMNE Nikola Gruevski. Poslanici će glasati o programu vlade i njenom personalnom sastavu. Program nove vlade usmjeren na tri aspekta - ekonomski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.