Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2016, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Snješkovo"- Oživjela zimska bajka za mališane

BANJALUKA - Pravi zimski ambijent upotpunjen pahuljama snijega, Snješkom Bijelićem i Djedom Mrazom napravljen je ispred Dječijeg pozorišta RS (DP RS) u Banjaluci, gdje je počela humanitarna kulturno-zabavna manifestacija "Snješkovo".

Sa kolikom su radošću mališani čekali dan otvaranja "Snješkova" najbolje je pokazivao ogroman broj njih koji su u pratnji roditelja s nestrpljenjem čekali kočije Djeda Mraza, ali i da vide i fotografišu se s Mašom.

Ova čarobna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zimska bajka već prvog dana otvaranja upotpunjena je raznovrsnim edukativno-zabavnim programima za djecu.

Tako su, nakon uručenja ključeva Snješku Bijeliću, domaćinu manifestacije, nastupili zvijezde festivala "Mali kompozitor" i hor "Vrapčići", da bi poslije toga uslijedilo druženje sa Djedom Mrazom, Svetim Nikolom, Mašom i Snješkom.

Aleksandar Pejaković, jedan od idejnih tvoraca ovogodišnjeg "Snješkova", izrazio je oduševljenje posjetom već prvog dana manifestacije, a podsjetio je da DP RS iz godine u godinu raste zajedno sa svojim mališanima.

On je, takođe, naveo i da je tema ovogodišnjeg "Snješkova" svemir, zahvaljujući čemu će mališani moći da upoznaju planete i moći će vidjeti na licu mjesta kako to izgleda pogled na svemir iz "Snješkova".

Jedna od instalacija ovogodišnje manifestacije je i klizalište, koje predstavlja simbol odrastanja.

Predrag Bjelošević, direktor DP RS, je naveo da je, kako se i očekivalo, u unutrašnjosti ove pozorišne kuće mališanima pažnju najviše privlačila kuća Maše i Mede, koja je svojevrsna najava pozorišnog komada koji će raditi početkom naredne godine.

Do 30. decembra, do kada traje "Snješkovo", glumci će za mališane izvoditi komade iz bajki za djecu.

Kao i prethodnih godina, prijatelj ove zanimljive i kreativne priče je kompanija "M:tel", koja je za posjetioce priredila prigodne poklone. Takođe, podrška je stigla i iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske. Ulaz na sadržaje "Snješkova" je besplatan, a svi koji žele mogu donirati novac koji će biti uručen Udruženju "Iskra" za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.