Snimljeni napadači na auto tužioca

Izvor: B92, 05.Okt.2011, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimljeni napadači na auto tužioca

Beograd -- Bezbednosne kamere snimile više osoba koje su obile službeni automobil tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, saznaje "Blic".

Prema pisanju tog lista, trenutno se radi na identifikaciji tih osoba.

"Napadači su u 3.40 ujutru iskoristili trenutak kada je policajac otišao na drugi kraj ulice i prišli automobilu. Iz nekoliko pokušaja razbili su staklo i uzeli GPS uređaj za navigaciju", kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Pre ovog napada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva čoveka vređala su i dobacivala zameniku tužioca Dragoljubu Stankoviću na suđenju protiv 12 pripadnika paravojne formacije "Šakali", Teritorijalne odbrane i rezervnog sastava policije optuženih za ubistvo najmanje 44 albanska civila u selu Ćuška.

Od njih su odmah uzeti podaci i sada je utvrđeno da se radi o pripadnicima oružanih formacija koje su učestvovale u sukobima na Kosovu i Metohiji.

"Među optuženima za zločin u Ćuški je zavladala uznemirenost otkad se saznalo da će Tužilaštvo za ratne zločine uskoro pred sud izvesti svedoka pod zaštitom (svedok "PS"). On ima važna saznanja o umešanosti optuženih u zločin u selu Ćuška, kada su tokom samo jednog dana, 14. maja 1999, ubijena najmanje 44 albanska civila", kažu u Tužilaštvu za ratne zločine.

Prvo se u petak tokom poslepodnevnog glavnog pretresa dogodio incident povodom kojeg je intervenisala pravosudna straža. Tužilac Stanković izašavši iz sudnice prošao je pored osoba koje su na suđenju bile u publici, a neke od njih su mu se obratile uvredljivim i provokativnim rečima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.