Snimili su rodu slučajno, a napravili su snimak godine / VIDEO

Izvor: B92, 17.Maj.2018, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimili su rodu slučajno, a napravili su snimak godine / VIDEO

Priroda često sama stvara situacije koje nam, uhvaćene okom kamere ili objektivom fotoaparata, kasnije deluju zadivljujuće i neverovatno.

Tako nešto dogodilo se i u ovom slučaju. Tokom nedavnog safarija u Tanzaniji, ljudi su se zaustavili da posmataju is slikaju rodu, koja se nalazila u visokoj travi.

Iako deluje sasvim smireno, u trenutku kada poleti za njom iz trave skače leopard. Ptica u poslednjem času izmiče velikom predatoru, koji je dotada gotovo nevidljiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrebao u travi.

Dramatični trenutak kamerom je zabeležila Lorin O'Dea, a fotografija Pola Rifkina, koji prizor zabeležio foto aparatom, već ušla u izbor za najbolju fotografiju godine časopisa National Geographic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.