Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimci sa Marsa pred zimu

Američka svemirska agencija NASA objavila je snimak Marsa napravljen uz pomoć rovera Kjuriositi.

Panorama je sastavljena od snimaka sa planinskog vrha Veri Rubin na krateru Gejla, navodi se u opisu snimka na Youtubeu.

Veliki broj detalja je zabilježen zahvaljujući tome što su snimci napravljeni neposredno pred zimski period na Marsu, kada je nebo nad Crvenom planetom bilo vedro, prenosi "Sputnjik".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

NASA objavila spektakularan snimak: Ovako Mars izgleda pred zimu

Izvor: B92, 04.Feb.2018

Američka svemirska agencija NASA objavila je snimak Marsa, sastavljen na osnovu fotografija koje je na Zemlju poslao rover Kjurioziti...Panorama je sastavljena od fotografija planinskog vrha Veri Rubin na krateru Gejla, navodi se u opisu snimka na Jutjubu...Veliki broj detalja zabeležen je zahvaljujući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.