Snimak trenutka pre ubistva mladića

Izvor: B92, 24.Dec.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimak trenutka pre ubistva mladića

Policija Sent Ljisa objavila je snimak koji pokazuje trenutak pre nego što je policajac ubio crnog mladić na benzijskoj pumpi u blizini Fergusona.

Na objavljenom snimku se vidi kako je ubijeni crni tinejdžer uperio pištolj u policajca.

Policajac je utorak uveče pucao i ubio naoružanog tinejdžera Antonia Martina (18), posle čega su usledili neredi.

Šef policije Džon Belmar rekao je da je policajac tokom rutinske kontrole na benzinskoj stanici u predgrađu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sent Luisa prišao dvojici muškaraca i jedan od njih je izvadio pištolj i uperio u njega.

Policajac je ispalio nekoliko metaka u jednog od njih, dok je drugi uspeo da pobegne, saopštila je policija.

Na mestu ubistva potom okupljeni građani sukobili su se s policijom i, prema pisanju lokalnih medija, u neredima je uhapšeno troje ljudi.

Šef policije je rekao da je ubijeni mladić odranije poznat policiji i da je već bio uhapšen zbog napada i razbojništva. On je rekao i da razume emocije ljudi, ali da je ubijeni mladič "napravio loše izbore".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.