Snimak je razbesneo Australijance: Policija im upada i u šolju kafe - zbog maski VIDEO

Izvor: B92, 17.Okt.2021, 18:18

Snimak je razbesneo Australijance: Policija im upada i u šolju kafe - zbog maski VIDEO

Australijanci su mesecima besni zbog suludo strogih kovid ograničenja, a poslednje negativne reakcije izazvao je snimak policajaca iz Melburna.

Policajci su proveravali ima li jedan muškarac kojeg su zaustavili nešto u papirnoj čaši za kafu. Naime, rekao im je kako ne nosi masku jer upravo pije napitak, piše Raša tudej.

Iako nije jasno kad je tačno snimljen, video je u petak i subotu postao viralan na društvenim mrežama. Na snimku se vide dvojica policajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji zaustavljaju muškarca na stazi u parku. Jedan od policajaca grabi šoljicu kafe pitajući muškarca: 'Mogu li proveriti ima li išta unutra?' Protrese šoljicu i nakon što je očito ustanovio da je unutra bilo tečnosti, odmakne se i kaže: 'Uživajte u kavi.'

Isečak od 10 sekundi završava muškarčevim rečima upućenima policajcima: 'Isus vas sve voli. Bog vas blagoslovio. Moliću za sve vas.'

Neki su ovu situaciju uporedili s nacizmom te policiju u Melburnu nazvali 'Gestapom za kafu'. Jedan komentator kazao je da bi samo u 'policijskoj državi' policajci proveravali sadržaj nečije šoljice kafe kako bi mogli da kazne građanina za nenošenje maske ako je šoljica prazna.

Australija je uvela neka od najstrožih ograničenja na svetu u okviru 'kovid zero' strategije, odnosno pokušaja potpunog eliminiranja virusa. Glavna zdravstvena zvaničnica u Novom Južnom Velsu, dr Keri Čant, koja je stanovnicima u julu savetovala da se suzdrže od razgovora s ljudima, kasnije je rekla da će Australijanci možda morati godinama da nose maske.

Stanovnici Melburna podvrgnuti su najdužem karantini na svetu koji traje već više od osam meseci. Ograničenja su neznatno ublažena 29. septembra, kada je država Viktorija postigla cilj od 80 posto cepljenih prvom dozom. Premijer države, Danijel Endruz, obećao je da će konačno ukinuti izolaciju 22. oktobra, kada se predviđa da će 70 posto stanovnika starijih od 16 godina biti cepljeno s dve doze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.