Snima se film o grupi Ramones

Izvor: Blic, 01.Okt.2009, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snima se film o grupi "Ramones"

Kompanija "Fox Searchlight" snimiće film o grupi "Ramones", zasnovan na memoarima brata pevača legendarnog pank benda Džoija Ramouna, objavio je list "Holivud reporter".

U filmu, koji će se snimati po knjizi "I Slept With Joey Ramone" čuće se i hitovi poznate grupe.

Knjiga koju su napisali Ramounov brat Miki Li i pisac i hroničar grupe Legs Maknil, govori o životu Džoija Ramouna, čije je pravo ime bilo Džefri Hajman.

Knjigu će u decembru objaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izdavačka kuća Sajmon end Šuster.

Producent filma biće Rori Rouzgarten, bivši izvršni producent serije "Svi vole Rejmonda" koji je nekoliko godina pregovarao o kupovini prava na knjigu i muziku pank grupe "Ramones".

Džon Kamings, Džefri Hajman, Tomas Erdelji i Daglas Kolvin su četvorica članova i osnivača grupe, koji su se predstavljali kao Džoni, Džoi, Tomi i Di Di Ramoun, iako nisu bili ni u kakvom srodstvu.

Osnovan 1974. u njujorškoj četvrti Kvins, četvoročlani bend postao je kultni simbol i začetnik pank pokreta koji je imao veliki uticaj na mnoge bendove.

Najpoznatiji su po pesmama kao što su: "I Wanna Be Sedated", "Blitzkrieg Bop", "Rockaway Beach", "Pet cemetary" i "I Wanna Be Your Boyfriend".

U grupi su u različitim periodima svirali i Marki , Si-Džej i Riči Ramoun.

"Ramones" su bili savremenici, ali i bend koji je na više načina uticao na druge rane pank bendove, kao što su "The Clash" i "Sex Pistols" , dok su ih i kasnije grupe, mnoge koje ne spadaju u pank rok, kao na primer "U2", pominjale kao ključne uzore.

U privatnom životu, većina članova benda imala je problema sa zavisnošću i zdravljem - trojica od četvorice osnivača, osim Tomija Ramouna, danas nisu živa.

Grupu su obeležili i unutrašnji sukobi, posebno između pevača Džoija i gitariste Džonija, koji godinama nisu razgovarali zbog političkih i privatnih nesuglasica.

Džoi Ramoun je bolovao i od opsesivno-kompulzivnog poremećaja.

Grupa se raspala 1996, a od tada su se njeni članovi u nekoliko navrata zajedno pojavili u javnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.