Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2016, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snijeg na Han Pogledu, preko Rogoja i Romanije

BANJALUKA - Svi putni pravci u Republici Srpskoj ovog jutra su prohodni, dok snijega mjestimično ima na kolovozu na putevima Han Pijesak-Vlasenica preko prevoja Han Pogled, Trnovo-Foča preko Rogoja i Sokolac-Sarajevo preko Romanije, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na dionicama koje vode preko planinskih prevoja na području Donjeg Podrinja jak vjetar formira sniježne smetove.

Dodatne poteškoće vozačima pričinjava niska jutarnja temperatura, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pogoduje stavaranju poledice, kako u višim tako i u nižim krajevima Republike Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Zbog svega navedenog, neophodna je maksimalno oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog proslave Nove godine danas od 12.00 časova do 12.00 časova 1. januara u Banjaluci će biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu između ulica Milana Tepića /pošta/ i Marije Bursać. Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće službena lica MUP-a.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po mjestimično vlažnom kolovozu.

U toku su radovi na auto-putu Banjaluka–Doboj, na dionici Banjaluka-Prnjavor, gdje je zbog izgradnje vijadukta petlja "Mahovljani" zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog radova na izgradnji mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, dionica regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj je potpuno obustavljena za saobraćaj za sva vozila, a saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš će biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na istom magistralnom putu Banjaluka-Čelinac i na regionalnom Čelinac-Jošavka-Prnjavor, izmijenjen je režim saobraćaja radi izgradnje kablovske infrastrukture duž pruge Doboj-Banjaluka.

Nastavljaju se radovi na sanaciji klizišta na istom magistralnom putu na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u dužini od 150 metara.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac".

Na dionicama magistralnih puteva Klašnice-Prnjavor sekcija "Đokin potok", i Prnjavor-Stanari sekcija "Prnjavorska petlja", zbog transportnih vozila i građevinskih mašina koji učestvuju u izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja u brčanskom naselju Gredice na izgradnji obilaznice na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta M-5 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja do 15 minuta, i to od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Od 8.00 do 16.00 časova radi izvođenja deminerskih radova dolazi do priveremene obustave saobraćaja na magistralnom putu na dionici Teslić-Kotor Varoš u mjestu Rujevica sa 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom.

Na dionici Brod na Drini-Šćepan Polje magistralnog puta M-18 zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac i teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana od Poloma do Drinjače.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Radovi na području Hrvatske i dalje traju na graničnim prelazima Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da su moguća duža zadržavanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vozači oprez: Sneg na Han Pogledu, preko Rogoja i Romanije

Izvor: Blic, 30.Dec.2016

Svi putni pravci u Republici Srpskoj ovog jutra su prohodni, dok snega mestimično ima na kolovozu na putevima Han Pijesak-Vlasenica preko prevoja Han Pogled, Trnovo-Foča preko Rogoja i Sokolac-Sarajevo preko Romanije, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske...Na deonicama koje vode preko planinskih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.