Snežni talas u Srbiji

Izvor: RTS, 28.Dec.2014, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežni talas u Srbiji

Snežni talas krenuo je sa severa Srbije, trenutno pada u Vojvodini, a u Beogradu je padao noćas i rano jutros. Tokom dana i noći više padavina očekuje se u celoj zemlji. Neophodna oprezna vožnja zbog snega i leda na putevima.

Sa snegom, stiže i mraz. Narednih nekoliko dana temperature u Srbiji neće prelaziti u plus. Sneg u prestonici pada brže nego što se čisti pa raskvašenog snega ima na mnogim gradskim ulicama.

U Istočnoj Srbiji očekuje se i jak vetar, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tako da će biti i snežnih nanosa. Zimske gume, lanci, lopata u gepeku, pa na put, ali samo ako morate.

U Beogradu su gradske ulice prekrivene raskvašenim snegom do pet centimetara.  

Nevena Stanojević iz AMSS kaže da je poledica čest uzrok većeg broja saobraćajnih nesreća. 

Bar nekoliko dana neće biti prilike da se sneg istopi jer će, kako najavljuju meteorolozi, temperature biti u minusu.

Jugoslav Nikolić iz RHMZ kaže da očekuje snežne padavine koje će usloviti pokrivač visine 15 do 20 centimetara u Beogradu, i do 30 u ostatku zemlje.

"Vetar i sneg staju u ponedeljak, ali se do srede zadržava veoma hladno vreme sa jutarnjim mrazevima i maksimalnom temperaturom ispod nule. znači ledeni dani", rekao je Nikolić.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apelovalo je na sve učesnike u saobraćaju da posebnu pažnju obrate prilikom vožnje na podrucju cele Srbije i grada Beograda do 3. januara. 

Ledeno je i u regionu. Građani su pojačali grejanje, a putari dežurstva. Dopunjene su rezerve ogreva, čak i u primorskim mestima. Muku sa snegom Evropljani muče već nekoliko dana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Snežni talas širom zemlje

Izvor: Radio 021, 28.Dec.2014

Snežni talas krenuo je sa severa Srbije, trenutno pada u Vojvodini i u Beogradu, a tokom dana i noći više padavina očekuje se u celoj zemlji...Sa snegom, stiže i mraz. Narednih nekoliko dana temperature u Srbiji neće prelaziti u plus. Sneg u prestonici pada brže nego što se čisti pa raskvašenog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.