Sneg u Hrvatskoj, zatvoreni putevi, u prekidu i trajektne linije

Izvor: B92, 19.Jan.2024, 23:55

Sneg u Hrvatskoj, zatvoreni putevi, u prekidu i trajektne linije

Sneg je koji je pao u severozapadnoj Hrvatskoj prouzrokovao je brojne probleme u saobraćaju.

Zatvoreni su pojedini putevi, a u Dalmaciji su zbog orkanske bure u prekidu trajektne i katamaranske linije od Kvarnera do srednje Dalmacije, prenosi HRT.

Crveni meteoalarm još je na snazi za područje Istre, Kvarnera, Gorskog kotara i Velebitskog kanala. U Splitu nema snega, ali ima jake bure koja duva s olujnim udarima, a prognoze su da će dodatno ojačati.

Snijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dalje stvara probleme, ali više od snijega probleme stvara olujni vetar.

Deonica autoputa A6 između Delnica i Kikovice prohodna je samo za putnička vozila. Problemi postoje i na riječkom području, na riječkoj obilaznici, ali i dalje prema Dalmaciji i na deonicama od Senja do Svete Marije Magdalene. Sneg je danas poslepodne počeo da pada i u unutrašnjosti istarskog poluostrva, na Učki i Ćićariji. Uz to duva i jaka bura, ponegde s olujnim udarima, a temperatura tokom dana spustila se za desetak Celzijusovih stepeni.

Bura zasad nije prouzrokovala veće poteškoće niti veću materijalnu štetu, ali, na širem području Pule palo je nekoliko stabala, oštećen je krov na parkiralištu ispred trgovačkog centra, a jak vetar prevrće kante za smeće.

Zagrebačka zimska služba u pripravnosti je od 22 sata sinoć, a od ranog jutra svih 240 ekipa je na terenu i u prekidu je nekoliko autobuskih i tramvajskih linija, saopšteno je iz gradske uprave.

Zbog susnežice i snega otežano se vozi na putevima kroz Gorski kotar i Liku, mestimično u Slavoniji i severozapadnoj Hrvatskoj, gde je zabranjen saobraćaj za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, kao i ostala vozila bez zimske opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.