Sneg stiže za vikend!

Izvor: Kurir, 04.Dec.2013, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg stiže za vikend!

U subotu i nedelju hladno i vetrovito uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. U Sjenici jutros minus 14

BEOGRAD - U Srbiji će ujutru biti maglovito ili s niskom oblačnošću, koja će se u Vojvodini, po kotlinama i dolinama reka zadržati veći deo dana.

U ostalim predelima očekuje se pretežno sunčano, dok će najviša dnevna temperatura biti do pet stepeni. Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab, promenljivog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pravca. Minimalna temperatura od minus osam do minus dva, a najviša dnevna od dva do pet stepeni, u mestima gde se magla bude zadržala od minus dva do nula stepeni.

I u Beogradu ujutru magla ili niska oblačnost, koja će se u nižim delovima grada zadržati veći deo dana, a vetar će biti slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura oko minus tri, najviša dnevna oko tri stepena, u nižim delovima grada oko nula stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 11. decembra, u četvrtak biti magla ili niska oblačnost koja će se po kotlinama i ponegde u nižim predelima zadržati tokom pre podneva. U ostalim krajevima biće pretežno sunčano. U petak pre podne očekuje se naoblačenje sa kišom koje će zahvatiti severne, posle podne proširiti i na ostale predele, a na planinama će padati sneg. Uveče i tokom noći, uz osetan pad temperature, kiša će preći u sneg i u nižim predelima.

Za vikend hladno i vetrovito, mestimično sa slabim snegom, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Zatim će do kraja perioda biti pretežno oblačno, mestimično sa snegom, uglavnom u planinskim predelima i na istoku zemlje.

U Sjenici jutros minus 14 stepeni

U Srbiji je jutros najhladnije u Sjenici, gde je u sedam časova izmerena temperatura vazduha od minus 14 stepeni. Veoma hladno je i na Zlatiboru, u Zaječaru i Dimitrovgradu, gde temperatura vazduha iznosi minus osam stepeni.

Najviša temperatura vazduha od minus dva stepena izmerena je Beogradu, na Kopaoniku i u Leskovcu, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. U Loznici i Vranju izmerena su minus tri, Kraljevu minus četiri, a u Kikindi, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Požegi i Kruševcu minus pet stepeni. U Somboru, Zrenjaninu, Valjevu, Velikom Gradištu, na Crnom Vrhu, Kuršumliji i Nišu izmereno je minus šest stepeni. Na Paliću, u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Negotinu i Ćupriji izmereno je minus sedam stepeni. Visina snežnog pokrivača na Crnom Vrhu iznosi 28 centimetara, Kopaoniku 26, Zlatiboru 21, u Sjenici 18, a u Požegi četiri centimetra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.