Sneg paralisao Ravnu Goru FOTO

Izvor: B92, 09.Apr.2023, 17:45

Sneg paralisao Ravnu Goru FOTO

Snežne padavine koje su početkom aprila pogodile područje Zapadne Srbije, velike probleme zadale su meštanima sela na Ravnoj Gori.

Duže od 40 sati bili su bez struje, a nakon što su kvarovi sanirani i konačno upaljene sijalice meštani su se susreli sa novom mukom.

"Krenuli smi do naše velike svetinje Crkve svetog Đorđa na Ravnoj Gori kako bi obležili današnji praznik. Svi ljudi koji su krenuli, a bilo ih je dosta, morali su da parkiraju vozila na nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kilometara od crkve i da peške odu jer je put bio neprohodan. Čistač nijednom nije prošao, snega ima oko 20 centimetara", rekao je za RINU meštanin Gojko Rabrenović.

Na ovom području ima i dpsta udaljenih seoskih domačnstava u kojima mahom žive stariji ljudi, pa se pretpostavlja da je prilaz do brojnih seoskih domaćinstava takođe neprohodan.

"Struje nismo imali skoro čitava dva dana. Kad je došla kao da nas je sunce ogrejalo, ali danas opet novi problem zbog ovog aprilskog snega. Izgleda da ćemo morati čekati da se sam otopi, jer čistači ovde nisu zalazili", dodaje Rabrenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.