Snažno nevreme pogodilo Prespu: Vetar nosio krovove kuća, kidao drveće, sela odsečena

Izvor: B92, 10.Jul.2019, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažno nevreme pogodilo Prespu: Vetar nosio krovove kuća, kidao drveće, sela odsečena

Skoplje -- Uragansko nevreme zahvatilo je večeras područje Prespe u Severnoj Makedoniji i desetine sela su bez struje, objavili su mediji.

Gradonačelnik najvećeg mesta u tom području, Resena, Živko Gošarevski je izjavio da je jak vetar pola sata kidao drveće, bandere i nosio krovove kuća.

"Snažno nevreme, kakvo ne pamte stariji Prespani, napravilo je veliku materijalnin štetu. Sela su odsečena, nevreme je kidalo drveće, rušilo bandere, krovove kuća. Trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nema struje, ali najvažnije je da nema povređenih i žrtava", rekao je on za agenciju MIA.

Gošarevski je istakao da su ekipe resenske opštine na terenu s ekipama Makedonija puta i vatrogascima i da rade na rasčišćavanju puteva, i da su u stalnoj komunikaciji s medicinskim timovima i hitnom pomoći.

Po saopštenju Centra za upravljanje krizama, nevreme s jakom kišom i vetrom zahvatilo je sela oko Prepsanskog jezera od kojih je nekoliko bez struje.

Nevreme je čupalo drveće i bandere, u autokampu "Krani" drveće je oštetilo kamp-prikolice, a u selu Ljubojno ima oštečenih kuća i automobila.

Na tenern su poslati policajci i vatrogasci iz Resena koji rade na rasčišćavanju puta, navodi državni Centar za upravljanje krizama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nevreme pogodilo Prespu, NEMA STRUJE

Izvor: Mondo, 11.Jul.2019, 08:01

Jako nevreme praćeno vetrom i gradom zahvatilo je dolinu Prespe, a pričinjena je i velika materijalna šteta i brojna sela su ostala bez struje...Foto: Tanjug/FOTO HINA/ bg ilustracija..Gradonačelnik opštine Resen Živko Gošarevski rekao je sinoć da ovakvo nevreme građani Prespanske doline ne...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.