Snažna eksplozija u fabrici u Španiji, jedna osoba poginula VIDEO

Izvor: B92, 14.Jan.2020, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažna eksplozija u fabrici u Španiji, jedna osoba poginula VIDEO

Jedna osoba je poginula u eksploziji u hemijskoj fabrici u Kataloniji, na severoistoku Španije, a jedna se vodi kao nestala, prenose španski mediji.

Mediji se pozivaju na službe spasavanja.

Najverovatniji uzrok eksplozije je hemijski akcident, navodi se u saopštenju, prenosi AP.

Osoba je poginula kada se srušila zgrada pogođena vazdušnim talasom izazvanim eksplozijom u fabrici u oblasti Taragona, objavili su listovi "Vangardija" i "Pais" na svojim veb >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sajtovima.

Kabinet premijera Pedra Sančesa saopštio je da je on u u kontaktku s katalonskim vlastima i da je Madrid spreman da pruži neophodnu pomoć. Rojters javlja da su na licu mesta 20 vatrogasnih vozila, 11 vozila hitne pomoći i helikopter.

Stanovništvo je savetovano da ostane u domovima sa zatvorenim prozorima, iako za sada nema podataka da je vazduh zagađen. Za sada nije poznat urok eksplozije.

Lokalni žitelji objavili su snimke na društvenim mrežama posle eksplozije, na kojima se vidi plamen i veliki crni dim na mestu nesreće.

Taragona se nalazi 115 kilometara jugozapadno od Barselone.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eksplozija u fabrici hemije u Španiji, jedna osoba poginula (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2020

Jedna osoba je danas poginula u eksploziji u hemijskoj fabrici u Kataloniji, na severoistoku Španije, a jedna se vodi kao nestala, javili su španski mediji pozivajući se na službe spasavanja...Ta osoba je poginula kada se srušila zgrada pogođena vazdušnim talasom izazvanim eksplozijom u fabrici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.