Snažan zemljotres kod Zadra FOTO

Izvor: B92, 01.Nov.2020, 15:52

Snažan zemljotres kod Zadra FOTO

Zadar -- Snažan potres jačine 4,7 stepeni po Rihteru pogodio je danas u 14.15 časova šire zadarsko područje.

Zemljotres se osetio u velikom delu Dalmacije, u Bihaću i Velikoj Kladuši u BiH, kao i u Zagrebu, prenosi hrvatski Index. Potres se dogodio 16 km od Posedarja, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Hina prenosi da za sada nema izveštaja o povređenima ili pričinjenoj materijalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šteti, ali Večernji list navodi da je centru 112 dojavljeno da su od potresa popucali zidovi na jednoj kući u Slivnici Donjoj.

Večernji navodi i da je jedna žena iz Gospića rekla da je pala fasada s kuće.

Epicentar je bio 16 kilometara severozapadno od Posedarja, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Večernji navodi i da je epicentar bio na dubini od dva kilometra, a Index da je bio na dubini od 10 kilometara.

Hina prenosi da su uznemireni građani u strahu izlazili iz domova.

Snažno podrhtavanje tla osetilo se u svim delovima Zadarske županije, na ostrvima Ugljanu i Pašmanu, na Murteru, u Vodicama, Šibeniku, Drnišu i Kninu u susednoj Šibensko-kninskoj županiji, kao i u Lici.

"Za sada nemamo podataka o materijalnim štetama, ali znamo da se potres osetio na velikom području Hrvatske, od Zadra, zadarskom području, oko Splita, a čak su ga i u Zagrebu mogli osetiti. Manifestirao se jako na širem području", rekao je seizmolog Krešimir Kuk za N1 televiziju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres kod Zadra, osetila ga skoro cela Hrvatska i delovi BiH

Izvor: RTS, 01.Nov.2020

Zemljotres jačine 4,7 jedinica Rihterove skale pogodio je srednju Dalmaciju, prenosi portal "Indeks". . Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, 16 kilometara severozapadno od Posedarja, mesta nedaleko od Zadra...Još nije prijavljeno da je zemljotres izazvao...

Nastavak na RTS...

"ŽESTOKO SE TRESLO!" Zadrani u panici nakon SNAŽNOG ZEMLJOTRESA: Pali i delovi fasade sa pojedinih kuća

Izvor: Blic, 01.Nov.2020

Snažan potres jačine 4,7 stepeni po Riteru pogodio je zadarsko područje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.