Snažan tornado u Rusiji

Izvor: RTS, 01.Avg.2011, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan tornado u Rusiji

Jedna osoba poginula, a 30 povređeno u snažnom tornadu, koji je u nedelju uveče protutnjao gradom Blagoveščenskom na Dalekom istoku Rusije. Tornado ostavio bez krovova 100 kuća, oborio 150 stabala i uništio 150 automobila.

Vlasti na Dalekom istoku Rusije proglasile su danas vanredno stanje u gradu Blagoveščensku zbog snažnog tornada u kojem je jedna osoba poginula, a skoro 30 povređeno.

Tornado, veoma retka pojava u Rusiji, protutnjao je gradom u nedelju uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i za sobom ostavio 150 uništenih automobila, skoro 100 kuća bez krovova i oko 150 oborenih stabala, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Lokalni meteorolozi kažu da je to prvi put da jedan grad u Rusiji bude pogođen tornadom.

Portparol gubernatora Amurske oblasti Anton Ivlev izjavio je ruskim medijima da je u Blagoveščensku proglašeno vanredno stanje da bi bili ubrzani spasilački napori, prenela je agencija AP.

Vlasti Amura procenjuju štetu na tri miliona dolara. Tokom 15 minuta nevremena više od 10.000 ljudi bilo je bez struje. Četvoro povređenih zadržano je u bolnici, preneli su ruski mediji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.