Snažan ciklon odneo najmanje šest života; Meteorolozi upozorili: Pogodiće i ovu državu FOTO

Izvor: B92, 16.Maj.2021, 17:36

Snažan ciklon odneo najmanje šest života; Meteorolozi upozorili: Pogodiće i ovu državu FOTO

Najmanje šest osoba je nastradalo u poplavama i obilnim kišama koje je izazvao snažan ciklon Tauktae u Arapskom moru, na jugozapadu Indije.

Očekuje se da će ciklon Tauktae, prva velika oluja u sezoni, pogoditi u utorak državu Gudžarat, navodi se u saopštenju indijskog Meteorološkog zavoda, preneo je AP.

U oblastima duž obale Arapskog mora 73 sela su veoma oštećena, saopštili su organi za upravljanje katastrofama države Karnataka na jugozapadu zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Gotovo 2.500 vladinih spasilaca raspoređeno je u šest država na putu ciklona Tauktae - Kerali, Karnataki, Tamil Naduu, Gudžaratu, Maharaštri i Goi, opremljeni bežicnim radiom, satelitskim telefonima, rezačima i alatima potrebnim za operacije nakon ciklona.

Vlasti su već evakulisale na hiljade ljudi iz nižih predela sa zapadne obale, jer se očekuju klizišta, a očekuje se da će ukupno biti evakuisano 150.000 stanovnika.

U saopštenju Indijske meteorološke službe se navodi da je vrlo verovatno da će se vremenske nepogode intenzivirati u naredna 24 sata.

Očekuje se da će ciklon prođi kroz Gudžarat brzinom od 175 kilometara na čas, dodaje Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Povezane vesti

STRAVIČNI PRIZORI IZ INDIJE: Sve se srušilo kao kula od karata, ciklon odneo više života (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2021

Gotovo 2.500 vladinih spasilaca raspoređeno je u šest država..Najmanje šest osoba je nastradalo u poplavama i obilnim kišama koje je izazvao snažan ciklon Tauktae u Arapskom moru, na jugozapadu Indije, saopštili su danas zvaničnici...Očekuje se da će ciklon Tauktae, prva velika oluja u sezoni,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.