Izvor: Piplmetar.rs, 19.Apr.2024, 03:43

Snage EUFOR u BiH patroliraće radi obuke tokom aprila i maja

O. S.


Reč je o dugo planiranim aktivnostima usmerenim na ostvarivanje redovnih ciljeva obučavanja

Foto: Tanjug/AP/Armin Dorgut

Strateške rezervne snage EUFOR raspoređene u BiH, radi obuke sa postojećim jedinicama ove međunarodne vojne misije i Oružanim snagama BiH, patroliraće širom BiH tokom aprila i maja, a ne samo na Palama i u Istočnom Sarajevu, rečeno je za Srnu iz mirovnih snaga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> Na pitanje zašto su rezervne snage raspoređene na više lokacija na području Istočnog Sarajeva, iz EUFOR, naveli su da to nije povezano ni sa čim, te da je reč o dugo planiranim aktivnostima usmerenim na ostvarivanje redovnih ciljeva obučavanja.
“Welcome to Bosnia-Herzegovina, welcome to EUFOR” ➡️ la Force de réserve passe officiellement sous le commandement du HQ EUFOR ALTHEA.➡️ cérémonie officielle avec le bataillon multinational en présence des 3 ambassadeurs 🇫🇷🇮🇹🇷🇴#exerciceMeleager @euforbih https://t.co/HngEy4hKce pic.twitter.com/A7aKVxfIvy
— CTE (@CTE_Off) April 16, 2024

Oklopna vozila rezervnih snaga EUFOR, njih desetak, juče su bila raspoređena na području Pala, a reč je o planiranoj vežbi sa Oružanim snagama BiH.
Vozila su se nalazila na parkingu Tržnog centra „Tom“, kod stadiona „Vlajko Petrović“ i u užem centru Pala.
Načelnik opštine Pale Boško Jugović uputio je pismo komandi EUFOR-a u kojem je zamolio da ubuduće, ukoliko imaju potrebe za obavljanjem planiranih aktivnosti njihovih jedinica na području ove lokalne zajednice, o tome obaveste Opštinsku upravu ili njega kao načelnika.
(Telegraf.rs/Tanjug)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.