Smrtonosni napadi: Izvedeno više od 31.000 udara

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 18:04

Smrtonosni napadi: Izvedeno više od 31.000 udara

Izraelske vazduhoplovne snage (IAF) saopštile su danas da su izvele udare na više od 31.000 ciljeva tokom rata protiv palestinske militantne grupe Hamas.

Kako su naveli, napadi su izvedeni uglavnom u Pojasu Gaze, ali i u Libanu i na ''drugim frontovima".

U pojasu Gaze IAF je od 7. oktobra pogodio više od 29.000 ciljeva koji pripadaju Hamasu i drugim grupama, od kojih su oko 7.000 udara bili neposredni zahtevi kopnenih snaga usled ofanzive na Hamas, prenosi Tajms of >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Izrael.

U Libanu je pogođeno više od 1.000 lokacija i položaja militantne grupe Hezbolah. Na Zapadnoj obali izvedeno je oko 30 vazdušnih napada, od kojih većina u toku tzv. antiterorističkih racija. IAF je takođe izveo neutvrđeni broj udara na tzv. iranske proksi grupe u Siriji, kao i na Sirijsku vojsku.

Oko 26.000 su izveli borbeni avioni, 3.800 jurišni helikopteri, i još 3.800 bespilotne letelice.

Helikopterska grupa IAF-a takođe je izvela oko 500 medicinskih evakuacija iz Pojasa Gaze, prebacujući više od 1.000 ranjenih vojnika u bolnice. Od početka rata Izraela i Hamasa, protivvazdušni sistem ''gvozdena kupola'' oborio je više hiljada raketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.