Smrtonosni let ptica

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2017, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrtonosni let ptica

Oblast Dima Hasao u Indiji i selo Jatinga je misteriozno mesto gde na hiljade ptica izvršavaju samoubistvo. Ovo podneblje godinama opseda stručnjake. Niko sa sigurnošću do danas nije objasnio fenomen zbog čega letačice u septembarskim i oktobarskim večerima, kada mesec ne obasjava nebo, hitaju u sigurnu smrt.

Meštani su se već navikli na ove scene iz horor filmova. O tom fenomenu se ispreda bezbroj priča. Jedni veruju da ptice privlači svetlo iz kuća i s osmatračnica. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << U magli tokom jeseni, kada se spusti mrak između šest i devet sati, a nema mesečine one udaraju u prozore, okolne stene i u sve na šta naiđu.

Drugi, pak, tvrde da je ovo mesto 200 metara u prečniku i svega kilometar i po u dužini obavijeno nevidljivom demonskom silom koju životinje kao osetljivija bića mogu da uoče. Tvrde da ih tajanstvena sila šapatom navodi na stazu smrti i po mraku izvlači iz sigurnosti gnezda gde bi one u to doba trebalo da budu.

Ptice koje ne poginu na mestu udara, ostaju ošamućene i postaju lak plen seljana. Većina njih ih iz straha ubija jer su "zaposednute". Masovno samoubistvo ptica prvi put je uočeno početkom 20. veka kada je meštanin navodno išao u lov i primetio da se ove životinje čudno ponašaju kada ih obasja svetlost baklje.

Ove tvrdnje još više su potpirile maštu onih koji veruju u guje iz mraka. Kolaju i priče da su ove ptice deca mraka pa im poput vampira svaka vrsta svetlosti smeta, te da namerno lete ka njemu kako bi ga razbile, a tama ponovo zavladala.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.