Smrtne kazne za trgovce drogom

Izvor: RTS, 25.Jun.2009, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrtne kazne za trgovce drogom

Zbog proizvodnje i prodaje droge u Kini pogubljeno šest trgovaca drogom. U Kini se izvršava i do nekoliko hiljada smrtnih kazni godišnje.

U Kini je izvršeno šest smrtnih kazni zbog proizvodnje i prodaje droge, prenela je agencija Sinhua. Detalji slučajeva nisu izneti.

Kao i obično u Kini, smrtne kazne su izvršene dan uoči Međunarodnog dana UN protiv zloupotrebe i trgovine drogom.

Sinhua je ranije prenela da su dva muškarca prošlog meseca smaknuta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jer su na najtežu kaznu osuđeni jer predvodili bandu koja je prošvercovala osam kilograma heroina od 2002. godine.

U Kini se izvršava najveći broj smrtnih kazni - po nekoliko stotina do nekoliko hiljada godišnje, zbog zločina, od ubistva i trgovine drogom, do poreske utaje.

Prema zvaničnim podacima, u Kini ima 1,2 miliona zavisnika od droge, od kojih 700.000 od heroina, a dve trećine je mlađe od 35 godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.