Smrt lidera talibana bi mogla da ujedini pokret

Izvor: Blic, 24.Maj.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Smrt lidera talibana bi mogla da ujedini pokret"

Visoki zvaničnik talibana rekao je danas da bi posle smrti njihovog lidera, mule Ahtara Mansura u američkoj operaciji, taj pokret mogao da ojača i ujedini svoje redove.

Mula Mohamed Gus, koji je bio ministar spoljnih poslova u vreme talibanske vladavine Avganistanom (1996-2001), rekao je da pogibija Mansura otvara mogućnost povratka pokretu onih koji su ga napustili pošto je on postao vođa.

Vođa avganistanskih talibana mula Ahtar Mansur ubijen je u subotu, 21. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << maja u napadu američke bespilotne letelice u jugozapadnom delu Pakistanu.

Mansurovu smrt su potvrdili pojedini visoki zvaničnici talibana, kao i Vašington i Kabul.

Mansur je izabran za vođu talibana kada je prošlog leta zvanično potvrđeno da je vođa pobunjenika i osnivač njihovog pokreta mula Mohamed Omar mrtav, dve godine pošto je poginuo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UBIJEN AHTAR MANSUR "Smrt lidera talibana bi mogla da ujedini pokret"

Izvor: Blic, 24.Maj.2016

Visoki zvaničnik talibana rekao je danas da bi posle smrti njihovog lidera, mule Ahtara Mansura u američkoj operaciji, taj pokret mogao da ojača i ujedini svoje redove...Mula Mohamed Gus, koji je bio ministar spoljnih poslova u vreme talibanske vladavine Avganistanom (1996-2001), rekao je da pogibija...

Nastavak na Blic...

Ubijeni vođa talibana putovao sa pakistanskim pasošem

Izvor: Blic, 24.Maj.2016

Ubijeni avganistanski vođa talibana Mula Ahtar Mansur koristio je pakistanski pasoš sa lažnim imenom prilikom mnogobrojnih putovanja po inostranstvu u periodu od deset godina, potvrdili su zvaničnici...#Taliban leader Mullah Akhtar Mohammad Mansour died in #Afghanistan as a result of wounds received...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.