Smotra evropskog filma na Paliću

Izvor: RTS, 13.Jul.2018, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smotra evropskog filma na Paliću

Ha otvaranju 25. festivala evropskog filma na Paliću biće prikazan italijanski film "Srećan kao Lazaro". Nagrade "Aleksandar Lifka" Radetu Šerbedžiji i Brajanu Koksu.
Na Paliću u subotu počinje jubilarni 25. festival evropskog filma. U 12 selekcija biće prikazano stotinu igranih i dokumentarnih filmova sa starog kontinenta.

Dobitnicima nagrade za izuzetan doprinos evropskom filmu, "Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Lifka", domaćem i holivudskom glumcu Radetu Šerbedžiji i britanskom glumcu Brajanu Koksu, priznanje će uručeno na Letnjoj pozornici na Paliću, gde će se pokloniti publici.
Šerbedžija će u nedelju u Subotici održati koncert sa grupom "Zapadni kolodvor".
Za glavni takmičarski program palićkog festivala odabrano je 12 ostvarenja iz ovogodišnje evropske produkcije.
Van konkurencije, na otvaranju će biti prikazan italijanski film "Srećan kao Lazaro", osvajač nagrade za najbolji scenario ove godine u Kanu, a na zatvaranju rumunsko ostvarenje "Ne dodiruj me" koji je dobio Zlatnog medveda u Berlinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra počinje jubilarni 25. Festival evropskog filma Palić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2018

Jubilarni 25. Festival evropskog filma Palić počinje sutra na Paliću i u Subotici prikazaće stotinak filmova raspoređenih u 12 programskih celina. Festival će na Letnjoj pozornici otvoriti dramski pisac i akademik Dušan Kovačević, koji će tom prilikom i formalno preuzeti dužnost predsednika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Šerbedžija gost na jubilarnom 25. Festivalu evropskog filma na Paliću (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 13.Jul.2018

Jubilarni 25. Festival evropskog filma počinje sutra na Paliću, a posetioci će do 20. jula moći da pogledaju više od sto filmskih ostvarenja raspoređenih u 12 programskih celina. ..Glavni takmičarski program sa 14 filmova, publika će kao i svake godine gledati na Letnjoj pozornici, gde će 14....

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.