Izvor: Nezavisne Novine, 20.Dec.2023, 13:37

Šmitu smeta 9. januar, poziva policiju i Tužilaštvo da reaguju

SARAJEVO – Kristijan Šmit, koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika u BiH, jer njegovo imenovanje nije potvrdio Savjet bezbjednosti UN-a, te pojedine potpisnice Dejtonskog sporazuma, poručio je da je proslava 9. januara kao Dana Republike Srpske jasan i direktan propust u provođenju konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH, kao i odluka visokog predstavnika od 1. jula 2023, te pozvao Tužilaštvo BiH i policiju da reaguju ka zvaničnicima i državnim službenicima koji učestvuju u pripremi i organizaciji proslave ovog datuma.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šmit o proslavi Dana RS "Nepoštovanje odluka Ustavnog suda je krivično delo"

Izvor: Blic, 20.Dec.2023

Kristijan Šmit, koga institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, poručio je da je proslava 9. januara, kao Dana Republike Srpske, jasan i direktan propust u provođenju konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH, kao i odluka visokog predstavnika od 1. jula 2023.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.