Šmit ne postoji za Republiku Srpsku

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 18:31

"Šmit ne postoji za Republiku Srpsku"

Kristijan Šmit ne postoji za Republiku Srpsku koja ga ne priznaje za visokog predstavnika u BiH.

Ovo je izjavio danas predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Kristijanom Šmitom, kaže Stevandić, treba da se bave oni koji ga priznaju. Ističe da Republika Srpska, koja je prestala da se bavi Šmitom, nema potrebe da mu daje toliku važnost.

"Njegove implikacije treba da komentarišu kolege iz FBiH koje ga priznaju za visokog predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i koji se danas okupljaju na velikim demonstracijama ispred zgrade OHR-a u Sarajevu", naveo je Stevandić, prenela je RTRS.

Šmit je danas izjavio da "pitanje imovine nije rešeno Dejtonskim sporazumom".

Ispred sedišta visokog predstavnika za BiH Kristijana Šmita u Sarajevu (OHR) u toku je mirni protest u organizaciji grupe građana ReStart, zbog, kako je najavljeno, izjava predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o samostalnosti, nezadovoljstva radom visokog predstavnika i najavom ponovnih nametanja odluka koristeći se bonskim ovlašćenjima.

Manja grupa građana ispred zgrade OHR je za sarajevsku N1 tv. kazala da su tu jer OHR vodi dikriminitarsku politiku u BiH, posebno prema Bošnjacima.

"Ja sam uvek solidaran po pitanju države BiH i ne interesuje me ko organizuje proteste i koja stranka. Meni je žao da Sarajevo koje ima 500 hiljada stanovnika, da dođe ovako mala grupa građana. Onda kažu da je umoran narod od politike...", rekao je jedan iz te grupe.

Ispred zgrade OHR-a ne nalazi se veliki broj građana, a saobraćaj u sarajevskom naselju Kovačići je blokiran. Očekuje se da će protest trajati dva sata.

Zgradu OHR-a čuvaju jake policijske snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.