Smeta i spomen-ploča Davidu Dragičeviću

Izvor: B92, 10.Apr.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smeta i spomen-ploča Davidu Dragičeviću

Banjaluka -- Komunalna policija Banjaluke donela je rešenje o uklanjanju spomen-ploče tragično nastradalom mladiću Davidu Dragičeviću.

"Nalaže se N. N. licu da izvrši uklanjanje stvari i drugih predmeta, uključujući dve sadnice voća, sa javne površine u ulici Gorana Radulovica Bimbe odmah, a najkasnije u roku od 24 sata od sata ostavljanja ovog rešenja na predmetima", navedeno je u rešenju banjalučke komunalne policije, preneo je Klix.ba.

Komunalci su zapretili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će sve te predmete ukloniti sami ukoliko to ne urade oni koji su ih na navedenom mestu postavili.

Tu ploču su građani 7. aprila postavili na ušću reke Crkvene u Vrbas, na godišnjicu sahrane mladića.

David Dragičević je 7. aprila 2018. godine sahranjen na banjalučkom Novom groblju, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 12. marta ove godine i ponovo sahranjeni 15. marta u austrijskom gradu u kojem živi njegova majka.

Slučaj njegove smrti digao je Banjaluku na noge, jer porodica i advokatski tim koji je angažovan, smatraju da je policija lažirala uzrok njegove smrti.

Podsetimo, David je nestao u noći između 17. i 18. marta prošle godine, a njegovo telo je pronađeno na ušću Crkvene u reku Vrbas, 24. marta.

Prvobitnom policijskom istragom je utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali bez elemenata krivičnog dela, da bi tužilac nakon tri meseca vršenja predistražnih radnji dana 28. juna 2018. doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatih počinilaca zbog osnova sumnje za ubistvo.

Zbog misteriozne smrti mladića, njegov otac započeo je protest na glavnom banjalučkom trgu koji je iz dana u dan postajao sve masovniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.