Smeštaj za najugroženije u Paraćinu

Izvor: RTS, 19.Jan.2010, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smeštaj za najugroženije u Paraćinu

Samo desetak dana po zatvaranju poslednjeg izbegličkog centra kod Paraćina u isti objekat useljeno je 16 socijalno najugroženijih, uglavnom romskih porodica.

Deset dana nakon što je zatvoren poslednji izbeglički centar kod Paraćina u isti objekat se uselilo 16 socijalno najugroženijih, mahom romskih porodica. Novim stanarima opština će privremeno plaćati račune za struju i vodu.

U nekadašnji kolektivni centar u Popovcu kod Paraćina preselili su se Dijana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Borivoje Mitrović, koji su pre mesec dana dobili su kćerku Miru.

"Toplu vodu nemamo ni ovde, ali se nadamo da ćemo to da popravimo. Imamo malo miševe po sobama, to će valjda da se sredi, ostalo, sve je u redu", rekla je Dijana Mitrović.

Najbrojnija u zgradi je porodica Trvninić sa sedmoro dece, koji žive bez ikakvih primanja.

"Ne radimo nigde ni ja ni suprug, dečji dodatak nemamo. Malo mi je bolje ovde", rekla je Biljana Trninić.

"Nemam papire jer ja nisam odavde, ja sam iz Hrvatske i ne mogu da sredim papire nikako. Prepreka je izvod iz matične knjige rođenih i matični broj", rekla je Biljana Trninić, majka sedmoro dece.

U Centru za socijalni rad ističu da će opština stanarima za sada plaćati struju i vodu. Planirana je i kompletna rekontrukcija bivšeg izbegličkog centra, ali i zbrinjavanje novih izbeglica.

"Time nije završena celina rešavanja problema zbrinjavanja porodica koje su u socijalnom, ekonomskom i zdravstvenom problemu", rekla je Jadranka Vesić, sociolog u Centru za socijalni rad iz Paraćina i dodala da ima još takvih porodica.

Najveći problem stanara bivšeg kolektivnog centra je što do narodne kuhinje u Paraćinu moraju da putuju autobusom, što je dodatni izdatak.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.