Smeštaj za 32 mališana

Izvor: Blic, 25.Jun.2009, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smeštaj za 32 mališana

Dečja graja od juče se čuje iz kuće u Ulici Zelenjak 7 u Resniku. Na ovoj adresi, sekretar za dečiju zaštitu Ljiljana Jovčić juče je otvorila vrtić „Jezerce 2", u kojem će boraviti 32 dečaka i devojčica, uzrasta od tri do sedam godina.

Zakupljeni prostor od 80 kvadratnih metara nalazi se u prizemlju stambene zgrade, na parceli sa uređenim i ograđenim dvorištem. Za njegovu adaptaciju i uređenje, Sekretarijat za dečju zaštitu izdvojio je deset miliona dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Roditelji mališana su zadovoljni što neće više decu voditi u drugi kraj Resnika gde se nalazi „Jezerce1", a deca su oduševljena novim prostorom i novim igračkama.

- Meni se ovde više sviđa nego u starom vrtiću. Imam više drugara, lepo je sređeno, a najviše mi se dopada mala „kuhinja" sa sudovima - kaže šestogodišnja Mina dok je Sofija „šminka", a Bojana „frizira" u improvizovanom kozmetičkom salonu. Pored njih, godinu dana mlađi Jovan i Stefan prave zamak za Barbiku, a Milica i Isidora pokušavaju da naduvaju balone.

„Jezerce 2" je treći od ukupno 12 vrtića u okviru Predškolske ustanove „Rakovica" koji je namenjen boravku dece starih tri do pet godina.

- Rekonstrukcija obdaništa „Labudić" počinje u ponedeljak. Čim to završimo, krenućemo u sređivanje „Izvorčića" - navodi direktorka rakovačkih vrtića Radmila Aranđelović i dodaje da je na njihovoj listi čekanja ostalo još oko 1.400 dečaka i devojčica sa oba zaposlena roditelja. Sekretar za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić najavila je otvaranje velikog vrtića na Vidikovačkom vencu u kojem će biti mesta za 300 dečaka i devojčica.

- U planu je i adaptacija stare škole u Resniku gde će se smestiti još 100 mališana - dodaje Jovčićeva.

Ispisivanje dece

Ljiljana Jovčić je istakla da je u toku interna kontrola u svim predškolskim ustanovama.

- Iz vrtića će biti ispisana deca, za koju se ispostavi da nisu dolazila po dva meseca u vrtić, a da pri tom nemaju dobro opravdanje za izostanak. Utvrđeno je da je 100 takve dece na Savskom vencu - naglašava Jovčićeva i dodaje da se trenutno kontrolišu vrtići na Čukarici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.